Головна » 2019 » Квітень » 23 » Увага! Пожежна тривога! У МДУ відбулися тренувальні вчення з евакуації співробітників і студентів
14:05
Увага! Пожежна тривога! У МДУ відбулися тренувальні вчення з евакуації співробітників і студентів

23 квітня у навчальному корпусі № 2 Маріупольського державного університету пройшли спеціальні об’єктові тренувальні заняття з евакуації співробітників і студентів у разі виникнення надзвичайної ситуації.

За сценарієм навчань близько 12 години дня у 209 аудиторії історичного факультету сталося загорання. Дізнавшись про надзвичайну ситуацію, черговий корпусу дав сигнал тривоги і повідомив про пожежу до Державної пожежно-рятувальної частини. Після сигналу куратори груп почали організовано виводити студентів із приміщень корпусу згідно з планом евакуації. Для того, щоб звірити кількість студентів, викладачі брали із собою журнали академічних груп. У цей час електрик знеструмив приміщення навчального корпусу.


За декілька хвилин на місце проведення аварійно-рятувальних робіт прибув підрозділ 22-ї ДПРЧ. Змодельована надзвичайна ситуація передбачала евакуацію студента з сильно задимленої аудиторії другого поверху. Після проведення рятувальних маніпуляцій «постраждалому» надали екстрену медичну допомогу. 


Навчання проходили за участі співробітників 22-ї ДПРЧ Маріуполя на чолі з заступником начальника варти, лейтинантом служби цивільного захисту Олександром Баландіним і співробітників Маріупольської станції екстреної медичної допомоги під керівництвом виконуючої обов’язки заступника головного лікаря з оперативної праці Олени Щербіни. Від університету куратором процесу виступив проректор із соціальних та організаційних питань МДУ, керівник комісії з надзвичайних ситуацій Сергій Гаєвець.


Традиційно тренування проходять з метою відпрацювання навичок поведінки в умовах надзвичайної ситуації, досягнення злагодженості у роботі керівного складу і формувань цивільного захисту під час ліквідації пожежі та її наслідків.


По завершенні навчань Сергій Гаєвець вручив листи подяки співробітникам 22-ї ДПРЧ і станції екстреної медичної допомоги за сприяння в організації і проведенні спеціальних об’єктових тренувальних занять з евакуації у МДУ. 

 

Читайте також«Mariupol-Pittsburgh Connections»: делегація МДУ вивчала досвід інноваційного розвитку американського промислового міста

Переглядів: 1107 | Додав: Press