Головна » 2019 » Березень » 21 » Психологічні тренінги у МДУ: студенти вчили та вчилися пізнавати себе
14:45
Психологічні тренінги у МДУ: студенти вчили та вчилися пізнавати себе

У рамках Декади студентської науки на факультеті філології та масових комунікацій Маріупольського державного університету відбулися психологічні тренінги для студентів. Організаторами виступили магістранти спеціальності «Практична психологія» і старші викладачі кафедри практичної психології Анастасія Кулікова та Вікторія Харитинюк.

Тренінг «Особливості побудови власних перспектив» провели Ганна Пожидаєва та Юлія Кутєпкіна. У заході взяли участь студенти IІ курсу спеціальності «Практична психологія». Тренінг мав на меті допомогти учасникам у професійному становленні й у повсякденному житті. Під час тренінгу учасники змогли усвідомити особистісні здібності, виявити власні психологічні можливості та сформувати образ конкурентоспроможного фахівця. 


Тренінг «Особистісні межі: як створити та утримати» провели Наталя Шарлай і Тетяна Курілова. У заході взяли участь студенти ІІІ курсу спеціальності «Практична психологія». Тренінг мав на меті змінити уявлення про особистісні межі та їх конструктивний вплив на життя людини. Під час лекційної частини студенти отримали інформацію щодо феномену особистісних меж та особистісної свободи, а під час практичної – виявили значущість особистісних меж, які допомагають утримувати власну позицію.


Тренінг «Особистісна ресурсність: розкриття та план дії» провела Марина Жукова. У заході взяли участь студенти ІI та ІІІ курсів спеціальності «Практична психологія». Тренінг мав на меті розкрити власний потенціал (особистісні ресурси) та донести важливість проектування для власного пізнання. Учасникам заходу запропонували виконати ряд вправ для розкриття власних ресурсів і розробити «Проект себе», тобто метафорично зобразити свій реальний та ідеальний образи і спланувати певний ряд дій для досягнення ідеального образу з використанням розкритих ресурсів. 


Подібні тренінги сприяють взаємозбагаченню студентів: для учасників – це можливість самопізнання, для тренерів – можливість покращити свої професійні навички. 

 

Читайте такожСтуденти-журналісти МДУ відзначили 30-річчя товариства «Меморіал»

Переглядів: 799 | Додав: Press