Головна » 2019 » Вересень » 23 » Вчені-медики обговорили методи лікування кардіосудинних захворювань на базі МДУ
14:25
Вчені-медики обговорили методи лікування кардіосудинних захворювань на базі МДУ

23 вересня на базі Маріупольського державного університету проходила масштабна науково-практична конференція «Сучасні методи лікування кардіосудинних захворювань», яка зібрала понад 200 учасників. 

Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров'я України, ДУ «Інститут серця Міністерства охорони здоров'я України», департамент охорони здоров'я Маріупольської міської ради, Маріупольська міська лікарня швидкої медичної допомоги та МДУ. Головний спікер – відомий хірург, генеральний директор Інституту серця, член-кореспондент НАМН України, професор, заслужений лікар України Борис Тодуров.


Науковий захід проводився з метою підвищення кваліфікації лікарів-кардиологів, інформування фахівців про актуальні питання діагностики та лікування сердево-судинних захворювань, а також зміцнення зв'язків між науковими співробітниками та лікарями.


На відкритті конференції учасників привітали ректор Маріупольського державного університету, професор, член-кореспондент НАПН України, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов, заступник міського голови Маріуполя Ксенія Сухова і директор департамента охорони здоров'я Маріупольської міської ради Світлана Макарова.


Костянтин Балабанов зауважив, що це вже третя медична конференція, яка проходить на базі МДУ за останні два роки, і подібні заходи, а також активна співпраця університету з провідними лікарями України свідчить про актуальність і можливість відкриття у МДУ спеціальності «Медицина».


Під час конференції з доповідями також виступили лікарі інтервенційної кардіології та ендоваскулярної хірургії Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги Дуран Медина Сесар та Євген Орлеанський.


За підсумками роботи конференції учасники отримали сертифікати.


Читайте також: Магістрант МДУ Олександр Комаров – бронзовий призер Чемпіонату світу з плавання

Переглядів: 1002 | Додав: Press2