Головна » 2019 » Квітень » 9 » Віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася зі студентами і викладачами МДУ
16:12
Віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася зі студентами і викладачами МДУ

9 квітня до Маріупольського державного університету завітала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроантлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка поспілкувалася зі студентами і викладачами. Мова йшла про європейське майбутнє України.

Ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов показав Іванні Климпуш-Цинцадзе інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку», відкритий за сприяння Посольства США в Україні, і розповів про активну міжнародну діяльність МДУ. Значну увагу приділив результатам співробітництва з європейськими партнерами, зокрема, участі студентів і викладачів у програмі Еразмус+, яка фінансується Євросоюзом.


Тільки за останні два роки МДУ став учасником двох проектів Еразмус+: «Переосмислення регіональних студій: Балто-Чорноморський зв’язок» і «Журналістська освіта за демократію в Україні», у рамках яких планується змінити підходи до підготовки фахівців у галузі журналістики і міжнародних відносин з урахуванням потреб держави та європейських стандартів.


Під час зустрічі студенти поставили віце-прем’єр-міністру чимало питань. Поцікавилися, чого досягла Україна з моменту підписання угоди про Асоціацію з ЄС, які причини виходу деяких країн Європи з Євросоюзу, які заходи вживатиме державна влада, щоб молодь залишалася навчатися і працювати в Україні.


Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що процес євроінтеграції – це справа не лише уряду і зарубіжних партнерів, а й кожного громадянина, і на цьому шляху Україні вкрай необхідна ініціативна, освічена молодь, готова змінювати свою країну.


Читайте також: Досвід має значення! 15 квітня – День кар'єри у МДУ

Переглядів: 1334 | Додав: Прес-центр