Головна » 2019 » Вересень » 5 » Викладачі МДУ звітували про реалізацію проєкту «Вчимося навчати німецької»
13:51
Викладачі МДУ звітували про реалізацію проєкту «Вчимося навчати німецької»

Завідувач кафедри німецької та французької філології Маріупольського державного університету Юлія Кажан та старший викладач Марина Марченко відвідали робочу зустріч учасників проєкту «Вчимося навчати німецької» («Deutsch lehren lernen», DLL), яка проходила 1-2 вересня у Ґете-Інституті в Києві.

Під час зустрічі учасники проєкту обмінялися досвідом розробки методичних матеріалів серії DLL та їх впровадження у навчальний процес.


Викладачі МДУ розповіли, що за час реалізації проєкту – з 2016 по 2019 роки – 30 студентів спеціальності «Мова та література (німецька)» пройшли онлайн-курси на платформі Moodle Ґете-Інституту за темою «Планування занять з німецької мови». Більшість студентів отримали сертифікати Ґете-Інститута міжнародного зразка, які МОН України визнає як документи про підвищення кваліфікації. 


Проходження онлайн-курсу в МДУ поєднується з аудиторними заняттями (за так званою системою Blended Learning) з метою підготовки студентів до педагогічної практики на четвертому курсі. У цьому навчальному році до проєкту планується залучити магістрів спеціальності «Мова та література (англійська)» у рамках курсу «Методика викладання другої іноземної мови».


Нагадаємо, що МДУ став першим вишем, який підписав договір про співпрацю з Ґете-Інститутом з метою реалізації пілотного проєкту, спрямованого на підвищення якості підготовки студентів спеціальності «Мова та література (німецька)» – майбутніх вчителів німецької мови. Наразі 10 університетів України приєдналися до проєкту, утворивши мережу для обміну досвідом і вдосконалення навчального процесу.


На робочу зустріч у Києві були запрошені представники закладів освіти, які планують приєднатися до проєкту. Юлія Кажан і Марина Марченко радо поділилися з колегами набутим досвідом структурування онлайн-курсів та проведення аудиторних занять за методикою «Вчимося навчати німецької».

 

Читайте також: Доцент МДУ Юлія Кажан відвідала країнознавчий семінар у Відні

Переглядів: 980 | Додав: Press