Головна » 2019 » Червень » 3 » Еразмус+: викладачі МДУ прочитали лекції студентам Фракійського університету імені Демокрита
11:36
Еразмус+: викладачі МДУ прочитали лекції студентам Фракійського університету імені Демокрита

У рамках програми академічної мобільності Еразмус+ викладачі факультету іноземних мов Маріупольського державного університету протягом тижня читали лекції у Фракійському університеті імені Демокрита (Греція).

Професор Олена Павленко, доценти Наталя Воєвутко і Наталя Мараховська прочитали курс лекцій з питань полікультурної освіти, міжкультурної комунікації та перекладу, методики викладання іноземних мов.


Також під час візиту відбулися зустрічі викладачів МДУ з проректором з навчальної роботи Фракійського університету, професором Зої Гавриїліду, завідувачем відділення мов, літератур та культур країн Причорномор'я, професором Марією Дімасі, завідувачем сектору російської філології, доктором історичних наук, етнографом, професором Елефтерісом Харацидисом, викладачами та студентами університету.


Обговорювалися питання університетської освіти обох країн і перспективи подальшої співпраці між МДУ та Фракійським університетом імені Демокрита у рамках підписаної угоди, зокрема організацію навчання студентів філологічних і педагогічних спеціальностей МДУ на базі грецького університету, а також стажування викладачів-філологів МДУ та вчителів новогрецької мови закладів середньої освіти Маріуполя. Досягнута домовленість, що в наступному навчальному році філологи Фракійського університету читатимуть лекції студентам МДУ. 


Крім того, викладачі МДУ виступили з ініціативою відкриття Центру української мови та культури на базі Фракійського університету. Ця пропозиція викликала інтерес і підтримку з боку адміністрації грецького університету. 


Нагадаємо, що наразі студентки факультету іноземних мов Анна Шабан та Анастасія Чернікова навчаються у Фракійському університеті імені Демокрита, а студент цього університету Янніс Цирім’ягос здобуває освіту у МДУ.

 

Читайте такожЕразмус+: журналістська освіта вдосконалюється з урахуванням провідного європейського досвіду

Переглядів: 1264 | Додав: Press