Головна » 2019 » Жовтень » 1 » Викладачі МДУ взяли участь у конференції Асоціації українських германістів
13:56
Викладачі МДУ взяли участь у конференції Асоціації українських германістів

Викладачі кафедри німецької та французької філології Маріупольського державного університету Юлія Кажан та Марина Марченко взяли участь у XXVI Міжнародній науковій конференції Асоціації українських германістів «Сучасна германістика в пошуку нової ідентичності: міждисциплінарної, міжкультурної, міжнаціональної».

Захід проходив 27-28 вересня на базі Прикарпатського національного університеті імени Василя Стефаника і зібрав майже 150 учасників з України, Німеччини, Австрії, Польщі та інших країн.


У рамках роботи секції «Німецькі сліди в Україні» завідувач кафедри німецької та французької філології Юлія Кажан представила доповідь, у якій висвітлила історію німецьких колоній, що з’явилися на початку 19 століття неподалік від Маріуполя, та процес розробки інтерактивних вправ на основі знайдених матеріалів із використанням технологій Web 2.0. Навчальні матеріали розроблялися у співпраці з лектором DAAD Амстердамського університету Хеніннгом Радке під час роботи над проектом науково-дослідницького центру Університету Регенсбурга «Німецькі сліди в Україні». 


Старший викладач кафедри Марина Марченко окреслила формування лінгвосоціокультурної компетенції студентів за допомогою літературних текстів. 


Окрім роботи у секціях, викладачі мали змогу відвідати воркшопи зарубіжних видавництв та майстер-класи з актуальних питань методики викладання іноземних мов, познайомитися з досвідом викладання зарубіжних колег, обговорити ідеї спільних наукових проектів.
 

Щорічий конгрес українських германістів є чудовою можливістю познайомитися з науковими доробками колег-германістів з усієї України та представити результати своїх досліджень,


– Юлія Кажан.


Читайте також: Студентки МДУ вдосконалили знання німецької мови та поспілкувалися з відомими іноземними письменниками

Переглядів: 902 | Додав: Press2