Головна » 2019 » Жовтень » 18 » Викладачі МДУ переймали досвід викладання курсів з журналістики в університеті Швеції
12:38
Викладачі МДУ переймали досвід викладання курсів з журналістики в університеті Швеції

Викладачі Маріупольського державного університету відвідали Університет Ліннея у місті Ка́льмар (Швеція) у рамках проєкту «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм (DESTIN)», який реалізується за програмою Європейського Союзу Еразмус+.

З метою вивчення європейського досвіду викладання курсів з журналістики до Швеції вирушили декан факультету філології та масових комунікацій, професор Світлана Безчотнікова та доцент кафедри соціальних комунікацій Олена Мельникова-Курганова.


Протягом п'ятьох днів, 6-10 жовтня, викладачі українських та європейських університетів, задіяних у реалізації проєкту, знайомилися з методами роботи в аудиторії, особливостями навчання практично-орієнтованих дисциплін, створенням бакалаврського та магістерського проєктів, освітніми програмами університету: програмою творчих медіа («Creative Media Programme»), програмою виробництва журналістики та медіа («Journalism and Media Production Programme»), програмою ЗМІ та підприємництва («Media and Entrepreneurship Programme»). 

 

Навчальний процес в Університеті Ліннея має схожі риси з навчанням на спеціальності «Журналістика» МДУ, адже складається 50/50 з теоретичних та практичних дисциплін. Журналістська етика та стандарти, що грунтуються на перевірці фактів, аналітичних дослідженнях та захисті джерел інформації є характерними рисами професійної журналістики у Швеції. Під час практичних занять у навчальних студіях активно використовується нове обладнання, зокрема для радіо та відео, комп'ютерні класи для роботи над творчими проєктами,


– Світлана Безчотнікова. 


Також викладачі відвідали засоби масової інформації Кальмару. Світлана Безчотнікова ознайомилася з виробничим процесом на суспільному радіо «P4 Kalmar Sveriges Radio», а Олена Мельникова-Курганова – у редакції однієї з найстаріших суспільно-політичних газет міста «Вarometern».


Окрім екскурсій робоча поїздка включала обговорення актуальних питань проєкту DESTIN. Учасники дискутували про журналістські компетенції майбутнього фахівця, важливі у процесі розробки навчальних програм.


По завершенні стажування всі учасники отримали сертифікати.

 

Читайте такожВчені, студенти і представники ЗМІ обговорили питання оновлення журналістської освіти

Переглядів: 1110 | Додав: Press