Головна » 2019 » Листопад » 8 » Викладачі та студенти МДУ написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності
15:09
Викладачі та студенти МДУ написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Напередодні Дня української писемності та мови Маріупольський державний університет долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. У флешмобі взяли участь викладачі і студенти факультету філології та масових комунікацій. 

«Сивочолий чернець Нестор, схилившись над столом, пише історію свого народу...». Диктант «Від бересту – до "цифри"» був присвячений темі розвитку писемності та носіїв інформації – від каменю, глини та бересту до цифрових технологій. 


За традицією диктант зачитав відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Цього року учасники флешмобу змогли перевірити свої знання нових норм правопису української мови. Зокрема, у тексті зустрічалися слова «пів століття» та «вебкамера», які притерпілі змін. 


Зазвичай, Всеукраїнський радіодиктант пишуть українці у різних куточках світу для перевірки знання мови та правопису, і найголовніше – для національного об’єднання. 


По завершенні диктанту студентки спеціальностей «Філологія. Українська мова та література» і «Середня освіта. Українська мова та література» поділилися своїми враженнями:

Вважаю, що участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності дає можливість не лише перевірити свої знання, а й відчути себе в єдності з усією країною,


– Наталя Найдьонова. 

 

Мені було приємно долучитися до цієї події, спробувати свої сили, перевірити знання з української мови. Текст диктанту був цікавим, пізнавальним і, на мою думку, не таким вже і складним,


– Надія Узунова. 

 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності видався цікавим та повчальним. У ньому зверталася увага на написання орфограм відповідно до чинного нового правопису, що спонукає нас як філологів до швидшого його опанування,


– Наталя Василенко. 


 

Читайте також: Тижні української писемності та мови: викладачі і студенти МДУ обговорили поезію українського бароко

Переглядів: 1029 | Додав: Press