Головна » 2019 » Листопад » 13 » «Зустріч представників Центральної Європи»: викладачі та студенти МДУ відвідали семінар у Німеччині
13:56
«Зустріч представників Центральної Європи»: викладачі та студенти МДУ відвідали семінар у Німеччині

Студентки факультету іноземних мов Маріупольського державного університету Марія Реуцька, Орина Нікітіна, Дар'я Кажан, Наталія Кудря і Катерина Ткачова разом із викладачами кафедри німецької та французької філології Юлією Кажан та Мариною Марченко відвідали Академію зі співробітництва з Центральною Європою у Бад-Кіссінгені (Німеччина). 

Університетська команда взяла участь у міжнародному семінарі «Зустріч представників Центральної Європи», під час якого обговорювалися питання, пов’язані з історією та культурою Німеччини, зокрема, річниця падіння Берлінського муру, історія німців в Україні, перспективи вивчення німецької мови у Східній Європі. У семінарі взяли участь представники університетів Чехії, Румунії та України. 


У рамках поїздки викладачі та студентки, які вивчають німецьку, побачили й інші міста Німеччини: Франкфурт, Вюрцбург та Бамберг.
 

На мій погляд, такі заходи – це можливість не лише побачити, чим живе країна, мову якої ти вивчаєш, почути, як розмовляють її носії, та провести незабутній час у гарній компанії, а й отримати незабутній досвід. Ми мали змогу дізнатися, який вплив на культуру та політику інших країн мали німецькі діячі, якими були причини та наслідки зведення Берлінського муру та почути різні думки на цю тему від людей із різних країн світу. Також під час семінарів ми змогли покращити нашу усну мову,


– студентка Марія Реуцька.  

 

Майже тиждень ми провели у німецькомовному середовищі. Я отримала багато нової інформації на семінарах, а також мали змогу відвідати виставку «Judisches Leben in Bad Kissingen» та концерт оркестру, а у вільний час з'їздити в інші міста: Бамберг, Нюрнберг, Вюрцбург. Я в захваті від поїздки до Бад-Кіссінгена!


– студентка Орина Нікітіна. 


Минулого року в рамках співпраці МДУ з Академією зі співробітництва з Центральною Європою дві групи студентів університету вже брали участь у подібних семінарах у Німеччині. Наступна поїздка планується навесні 2020 року.


Читайте також: Викладачі МДУ взяли участь у конференції Асоціації українських германістів

Переглядів: 1087 | Додав: Press2