Головна » 2019 » Листопад » 13 » Викладачі та студенти МДУ взяли участь у форумі «Світ рівних»
15:00
Викладачі та студенти МДУ взяли участь у форумі «Світ рівних»

«Можливості для кожного. Суспільство для всіх» – ці слова стали лейтмотивом регіонального форуму «Світ рівних», який відвідали викладачі та студенти Маріупольського державного університету.

Захід, присвячений питанням інклюзивної грамотності і толерантності суспільства, відбувся 10 листопада у Міському палаці культури «Український дім». Організаторами виступили ГО «Фонд «Довіра» та Маріупольська міська рада.


Актуальні питання у сфері інклюзії обговорювалися у рамках двох панельних дискусій «Інклюзивно грамотним бути просто» і «Дискримінація зі знаком інвалідності». Спікерами на форумі стали люди з інвалідністю, які кожного дня стикаються з проблемою інтеграції в суспільство, а також представники муніципалітету, громадських організацій, національної поліції, психологи, викладачі та студенти спеціальностей «Психологія», «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» Маріупольського держуніверситету. 


Дискусію у рамках «вільного мікрофону» підтримали доцент кафедри практичної психології Лілія Тищенко, доцент кафедри дошкільної освіти Олена Бухало та асистент кафедри Марина Андрєєва. Експертки зазначили, що зміни в суспільній свідомості здійснюються завдяки усвідомленому позитивному ставленню до людей з інвалідністю, а толерантне ставлення формується за допомогою трьох послідовних складових: розуміння, прийняття, готовності допомогти. 


Також викладачки МДУ висловили готовність взяти участь у розробці та впровадженні курсів підвищення кваліфікації з опанування інклюзивних форм взаємодії для психологів і педагогів.  

 

Читайте також«Разом – ми єдині»: студентки МДУ стали волонтерками інклюзивного фестивалю

Переглядів: 1077 | Додав: Press