Головна » 2019 » Червень » 7 » Вчені та студентки МДУ відвідали Український жіночий конгрес у Маріуполі
16:18
Вчені та студентки МДУ відвідали Український жіночий конгрес у Маріуполі

Ґендерна рівність – невід’ємний елемент демократичного суспільства та запорука сталого розвитку держави. Про останні дослідження, сучасні тенденції розвитку ґендерної політики в Україні та світі соціально активні жінки та чоловіки змогли дізнатися під час Українського жіночого конгресу, який пройшов 7 червня у Маріуполі.

Учасницями конгресу стали перший проректор Маріупольського державного університету, професор Олена Булатова і директор Центру ґендерних досліджень та освіти Програми розвитку ООН, доцент Юлія Константинова, а студентки університету долучилися до проведення заходу в якості волонтерок.


Український жіночий конгрес є постійно діючою публічною платформою, яка формує порядок денний з ґендерної політики для Верховної Ради України, Уряду, місцевих громад, приватного і громадського секторів, медіа-спільноти. Ініціатором проведення заходу у Маріуполі виступило міжфракційне депутатське об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості». 


Програма конгресу складалася з трьох панельних дискусій, які стосувалися питань посилення політичної та громадської участі жінок на різних рівнях і розширення їх економічних можливостей, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів і посилення ґендерної освіти та просвіти.


У тематичних обговореннях взяли участь українські парламентарі, представники місцевого самоврядування, громадські діячі, бізнес- та медіа-експерти. Одним із спікерів панельної дискусії «Хто вони – нові амбасадори ґендерної рівності та розбудови дружніх міст» виступив старший викладач кафедри соціальних комунікацій МДУ, голова правління ГО «Громадське радіо», голова Комісії з журналістської етики, медіаексперт Андрій Куликов. 


Як показала робота панельних дискусій, ґендерне питання залишається актуальним для українського суспільства. Не зважаючи на підтримку, яка надається ґендеру на всіх рівнях влади, досі існує коло проблем, які потребують додаткової уваги.


Для вирішення цих питань Центр ґендерних досліджень та освіти ПРООН, який діє на базі університету, може долучитися до створення ґендерного паспорту Маріуполя, що дозволить планувати міський бюджет і програми розвитку з урахуванням потреб різних категорій населення. Також розглядається можливість проведення освітніх заходів для державних службовців з метою підвищення рівня їх обізнаності з ґендерних питань
 

Читайте такожПредставники освітніх центрів «Донбас-Україна» обговорили особливості вступної кампанії 2019 року

Переглядів: 1101 | Додав: Press