Головна » 2019 » Червень » 26 » Випускників-бакалаврів МДУ привітав Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа
16:39
Випускників-бакалаврів МДУ привітав Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа

26 червня у Маріупольському державному університеті відбувся випуск бакалаврів. Урочисте вручення дипломів проходило за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа, який відвідав університет вперше. У 2019 році МДУ випустив понад 400 випускників освітнього ступеня «Бакалавр», серед яких громадяни Нігерії, Азербайджану, Туркменістану.

З теплими словами привітання до молоді звернувся ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов. Він відзначив успішну роботу викладачів, які вкладали у кожного студента свої знання та енергію, сприяли їх особистісному та професійному зростанню. Також подякував батькам за допомогу у підготовці гідних фахівців, справжніх патріотів, порядних і розумних молодих людей.


Давіде Ла Чечілія привітав усіх присутніх у залі і вручив дипломи випускникам-відмінникам і тим, які вивчали італійську мову як основну спеціальність, другу і третю іноземні мови.


У церемонії вручення дипломів бакалаврам МДУ також взяли участь секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма, начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Донецькій області, полковник Сергій Вітвіцький, директор-головний редактор газети «Приазовский рабочий» Олена Калайтан, голова Маріупольського товариства греків Надія Чапні та інші почесні гості. 


Дипломи з відзнакою отримали випускники, які відмінно навчалися, займалися наукою, ставали призерами всеукраїнських олімпіад і конкурсів наукових робіт, брали участь у міжнародних освітніх програмах, отримували стипендії Президента України і Маріупольської міської ради. З-поміж них Валерія Гнідіна (спеціальність «Міжнародна економіка»), Ольга Колодяжна («Мова та література (італійська)»), Іван Абузов («Системний аналіз»), Анастасія Кучеренко («Міжнародні відносини»), Марина Красозова («Дошкільна освіта»), Євген Пахмутов («Переклад (новогрецька)») та інші. 


Ряди фахівців, затребуваних в умовах розвитку політичної системи України, поповнили випускники-політологи. Цього року відбувся перший випуск бакалаврів спеціальності «Політологія». 


Всього за роки роботи Маріупольський державний університет підготував близько 20 тисяч висококваліфікованих фахівців, які успішно працюють в органах місцевого самоврядування, правоохоронних органах, засобах масової інформації, закладах освіти Маріуполя та України. Більше 1000 випускників МДУ живуть і працюють за кордоном – у більш ніж 30 країнах світу.


Читайте також: Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа зустрівся зі студентами і викладачами МДУ

Переглядів: 1281 | Додав: Press2