Головна » 2019 » Березень » 28 » Вступ – 2019: МДУ відкриває нові бакалаврські програми
14:45
Вступ – 2019: МДУ відкриває нові бакалаврські програми

У 2019 році Маріупольський державний університет розпочне підготовку бакалаврів за спеціальностями «Міжнародне право» і «Публічне управління та адміністрування». Навчання проходитиме на денній та заочній формах.

«Міжнародне право» – нова спеціальність для Маріуполя і Донеччини. В умовах європейської інтеграції України юристи, які спеціалізуються на міжнародному праві, затребувані в органах державної влади і компаніях, націлених на співпрацю із зарубіжними партнерами.


Бакалаври міжнародного права матимуть унікальні знання, завдяки яким будуть конкурентоспроможними фахівцями на вітчизняному та міжнародному ринках праці. Вони зможуть працювати у структурних підрозділах Міністерства закордонних справ України, дипломатичних представництвах України за кордоном, міжнародних компаніях різного профілю.


В університеті майбутніх фахівців навчатимуть захищати національні інтереси держави за допомогою міжнародно-правових інструментів, здійснювати юридичний супровід міжнародного економічного співробітництва, адаптувати і використовувати міжнародно-правові норми та принципи в національній правовій системі. Також студенти вчитимуться визначати і мінімізувати юридичні ризики тих чи інших міжнародних проектів і налагоджувати ефективну комунікацію в мультикультурному середовищі.


При вступі на нову спеціальність абітурієнти мають подати сертифікат ЗНО з оцінками з іноземної мови, української мови та літератури, історії України або математики.


Спеціальність «Публічне управління та адміністрування» до цього року була доступна лише у магістратурі й аспірантурі. Тепер здобути кваліфікацію, необхідну для ефективної роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, зможуть і випускники шкіл. Для вступу потрібно скласти ЗНО з математики, української мови та літератури, іноземної мови або історії України. 


Випускники спеціальності «Публічне управління та адміністрування» володітимуть навичками співробітництва та розв’язання конфліктів, розробки тактичних й оперативних планів управлінської діяльності, підготовки проектів та впровадження управлінських рішень, забезпечення управлінських процесів із використанням сучасних інформаційних технологій. Вони зможуть працювати в структурних підрозділах органів державної влади та місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, які здійснюють різні види діяльності.


Освітній процес на нових спеціальностях забезпечуватимуть викладачі кафедри права та публічного адміністрування, а також досвідчені фахівці-практики.


Наказ МОН України «Про ліцензування освітньої діяльності»
Протокол засідання Ліцензійної комісії МОН України

 

Читайте також: Правила прийому до МДУ: нововведення 2019 року

Переглядів: 3512 | Додав: Press