Головна » 2019 » Липень » 19 » З ініціативи обласного управління юстиції на базі МДУ пройшов круглий стіл з питань організації позачергових парламентських виборів
16:12
З ініціативи обласного управління юстиції на базі МДУ пройшов круглий стіл з питань організації позачергових парламентських виборів

Напередодні виборів на базі Маріупольського державного університету пройшов круглий стіл «Організація проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, призначених на 21.07.2019», організований у рамках договору про співпрацю з Головним територіальним управління юстиції у Донецькій області.

Засідання відкрив начальник ГТУЮ у Донецькій області Андрій Гнатушок. В обговоренні юридичних аспектів виборчого процесу взяли участь співробітники управління юстиції, поліції Донеччини, Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники громадських об’єднань юридичного спрямування, фахівці університету.


Привітавши учасників, ректор Маріупольського держуніверситету, професор Костянтин Балабанов підкреслив, що МДУ – єдиний класичний університет у Донецькому регіоні, і розповів про підписані договори та успішне співробітництво з обласним управлінням юстиції, главком поліції, прокуратурою Донеччини, Донецьким апеляційним судом, Маріупольським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 


Співробітники цих установ регулярно читають лекції студентам університету, проводять інформаційні та профорієнтаційні заходи, а студентам-правознавцям надається можливість проходження практики із перспективою подальшого працевлаштування за фахом. Так, лише цього року у структурних підрозділах Головного територіального управління юстиції у Донецькій області пройшли практику 65 студентів МДУ.


Маріупольський державний університет має 25-річний досвід підготовки юристів, і за цей період випустив понад 3500 висококваліфікованих фахівців, які успішно працюють у правоохоронних органах, судах, нотаріальних конторах, закладах освіти і наукових установах. 


Одним з учасників засідання був випускник університету, омбудсмен із захисту виборчих прав у Донецькій області, голова ГО «Приазовська правозахисна група» Григорій Курачицький. Він зосередив увагу присутніх на адміністративній і кримінальній відповідальності за порушення виборчого законодавства і запросив до дискусії щодо правомірності позбавлення внутрішньо переміщених осіб права голосувати за кандидатів-мажоритарників на парламентських виборах 21 липня.


Читайте також: Вступ – 2019: МДУ відкриває нові бакалаврські програми

Переглядів: 1097 | Додав: Прес-центр