Головна » 2019 » Липень » 1 » За підтримки Посольства Італії та Італійського інституту культури на базі МДУ пройде масштабна конференція з італійської культури
13:29
За підтримки Посольства Італії та Італійського інституту культури на базі МДУ пройде масштабна конференція з італійської культури

У рамках візиту до Маріуполя Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа зустрівся з керівництвом міської ради і Маріупольського державного університету. За підсумками переговорів досягнуті важливі домовленості.

Пан посол висловив інтерес до реалізації проекту з видання книги про історію відносин Італії та Маріуполя, яку підготують науковці університету, пообіцяв і надалі підтримувати студентів МДУ, які щороку проходять конкурс на здобуття стипендій Міністерства закордонних справ Італійської Республіки на навчання в Італії. Крім того, у травні 2020 року за підтримки Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури на базі МДУ буде організована масштабна міжнародна конференція на тему ролі італійської культури в становленні європейської цивілізації.


За участі ректора МДУ, професора Костянтина Балабанова відбулася зустріч Посла Італії з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком.


Давіде Ла Чечіліа обговорив з мером міста питання розвитку інфраструктури, можливості покращення залізничного сполучення Маріуполя з іншими містами, шляхи обміну досвідом і технологіями у галузі альтернативної енергетики та агробізнесу. В цих сферах Італія має значні напрацювання. Що стосується культурно-освітнього напряму співпраці, то учасники зустрічі запланували проведення наступного року Дня Італії в Маріуполі.


Велику підтримку Посольство Італії надаватиме і Маріупольському державному університету, який, за словами мера Вадима Бойченка, відіграє значну роль у популяризації італійської мови та культури в регіоні.

 

Чудовий візит до Маріупольського державного університету. Щиро дякую ректору МДУ Костянтину Балабанову, викладачам, дослідникам, студентам за чудовий день, який я провів, обговорюючи шляхи розвитку відносин між Італією та Маріуполем. Сподіваюсь скоро знов повернутись!


Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа.

 


Фото з сайту mariupolrada.gov.ua


Читайте також: Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа зустрівся зі студентами і викладачами МДУ


Переглядів: 1021 | Додав: Press2