Головна » 2019 » Жовтень » 11 » Кафедра української філології МДУ запрошує молодь до участі у Х Міжнародному конкурсі імені Тараса Шевченка
19:28
Кафедра української філології МДУ запрошує молодь до участі у Х Міжнародному конкурсі імені Тараса Шевченка

10 жовтня на факультеті філології та масових комунікацій Маріупольського державного університету відбулося відкриття Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс проходить щороку з 1 листопада до 10 березня з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання школярів та студентів до вивчення української мови і літератури, виявлення творчо обдарованої молоді, майбутніх митців художнього слова.


На відкритті мовно-літературного конкурсу студенти спеціальностей «Філологія. Українська мова та література», «Середня освіта. Українська мова та література» і викладачі кафедри української філології  МДУ зачитали уривки улюблених творів Кобзаря і поділилися цікавими фактами з життя та творчості Шевченка як поета, художника і фольклориста.


З умовами участі в конкурсі, завданнями та критеріями оцінювання творчих робіт студентів ознайомили завідувач кафедри української філології Ірина Мельничук і доцент кафедри Оксана Мороз.


Цього року на першому етапі конкурсу учасникам пропонується написати публіцистичну статтю на тему «Тарас Шевченко: вигаданий образ чи реальність», в якій висловити згоду чи заперечення стосовно думки автора постерів з Шевченком в образах героїв поп-культури Олександром Греховим, що великий Кобзар «був не старим з вічно сумним поглядом, він був прогресивною людиною для свого часу і так само, як зараз ми, ходив на «вечірки», випивав, веселився і сміявся».  


До участі у конкурсі запрошуються студенти всіх курсів і спеціальностей МДУ. Творчі роботи в рукописному вигляді можна подати до 1 листопада на кафедру української філології (факультет філології та масових комунікацій: вул. Матросова, 5, каб. 17). 
 

Завдання і критерії оцінювання конкурсу
 

Читайте такожНапиши статтю на тему фінансів та отримай грант на навчання (прийом конкурсних робіт – до 1 листопада)

Переглядів: 1015 | Додав: Press